7/24 İletişim : 0 545 450 52 39
KÜRTAJ ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER
Kürtaj öncesinde hastanın belirlemiş olduğu randevu saatinden yaklaşık 5 saat öncesine kadar hiç bir şekilde gıda ve içecek tüketmemesi gerekmektedir. Kısacası aç bir şekilde randevu saatinde kliniğimizde bulunarak muayenesi gerçekleşmektedir. Hastalarımıza zorunlu olarak işlem olmadan önce mutlaka muayene etmemiz gerektiği hakkında bilgiler de verilmektedir. Genelde kürtajdan sonra doktorlar anestezi işlemi uyguladığı için hastalara araba kullanmaları pek önerilmez sırf bu yüzden yanlarında muhakkak bir refakatçi ile birlikte gelmeleri önemle rica olunur. Bu durum sizlerin daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
KÜRTAJ İŞLEMİ HANGİ DURUMLARDA YAPILMAKTADIR.
Kürtaj işlemi ülkemizde 10. haftaya kadar bekar bir birey tarafından isteğe bağlı olarak yapılmaktadır.
Eğer bebeğe ait bir sakatlık durumunda ya da gebeliğin anne hayatını tehdit ettiği durumlarda; kadın doğum uzmanlarından oluşan bir kurul tarafından 10. haftadan sonra da gebelik sonlandırma 20. haftaya kadar yapılabilmektedir. Buna yasal belgeler tarafından kurul karar vermektedir.
Kürtaj işlemi; Gebelik kayıplarına bağlı (Bebeğin kalp atımının durması, gebelik kesesinin gelişmemesi, rahim içerisinde parça kalması) gibi durumlarda zorunlu kürtaj işlemi yine kurul tarafından yasal şartlar belirlenerek yapılmaktadır.
Ayrıca kadının cinsel saldırıya maruz kalma durumunda 20. haftaya kadar kürtaj yapılması mümkündür.
KÜRTAJ EN ERKEN NE ZAMAN YAPILABİLİR ?
Kürtaj işlemi için ideal zaman ultrasonda gebelik kesesi görüldükten sonradır. Gebelik kesesi görülmeden yapılan kürtaj girişimleri gebeliğin sonlandırılamaması ile sonuçlanabilir. Ayrıca gebelik kesesinin görülmediği durumlarda dış gebelik riskini göz ardı etmemek gerekir. Eğer gebelik kesesi görülmüyorsa hastadan kan testi alınıp gebelik haftası hesaplanır. Eğer gebelik haftası küçükse hasta 1 hafta sonra kontrole çağırılır. Gebelik kesesi genelde gebeliğin 3. haftasından itibaren görülmeye başlar.
KÜRTAJ İŞLEMİNDE NARKOZ (ANESTEZİ) HAKKINDA BİLGİLER.
Kürtaj işlemi gebelik sonlandırma yapılıyor ise; narkoz (anestezi) altında yapılması tercih edilir. Çünkü genellikle ağrı hastanın tolere edebileceğinden daha fazladır. Bu işlem sırasında gebeliğin büyüklüğüne göre yine ağrı nedeni olabilecek rahim ağzının genişletilmesi işlemi gerekebilir. Narkoz (Anestezi) işlemi Genel Anestezi Doktorumuz tarafından yapılmaktadır. Kürtaj sonrası anestezi etkisi sonlandırılması yaklaşık 10 dakika süren işlemden sonra hasta birkaç dakika sonra kendine gelir ve 20 dakika içerisinden günlük rutin hayatında devam edebilirler.
Kürtaj sonrası vajinal kanama birkaç gün sürebilmektedir. Kişinin hormonal dengesine göre değişmekle birlikte 15-20 gün lekelenme tarzında devam edebilir. Kanamanın fazla olduğu durumlarda hastanın kliniğimize ait telefon numarasını arayarak bize başvurması önerilir
Kürtajdan 1 hafta sonra doktor kontrolü önerilir. Bu işlem ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır.
Hastaların kürtaj sonrası kanamalı dönem boyunca cinsel ilişkiye girmemeleri önerilir. Kanama bittikten sonra ilişkiye girmelerinde sakınca yoktur. Bu durum en az 30 Gün sürmesi önerilir.
Reşit ve bekar kadınların 10 haftaya kadar gebeliğini sona erdirmesi kendi isteğine bağlı olarak gerçekleştirebilmekte olup kişinin kendi izni dışında herhangi bir izin gerekli değildir.
Resmi nikah ile evli kadınların gebeliğini sona erdirebilmesi için eşinin izine ihtiyaç duyulmaktadır. İmam nikahı ile evli olan ve dolayısıyla resmi olarak bekar görünen kadınların eşinin iznine ihtiyaç duyulmamaktadır.
Kürtaj bir sonraki gebeliğe engel değildir. Hastaların kürtaj sonrası ikinci aydan itibaren gebe kalmalarında bir sakınca yoktur. Kürtajdan sonraki gebelikte düşük yapma olasılığı artmaz. Kürtaj, daha sonraki gebelikte bebeğin sağlığını etkilemez.
Bize Ulaşın
ADRES:
Yaman Evler Mah. Sultan Sk. No:1 Kat: 5 Ümraniye, İstanbul
İLETİŞİM
+90 545 450 52 39
info@maspiu.net